De echo van verlies

Verlies

Afscheid.

Daar waar eens de spiegel

jij was

in boven en beneden

wij was

ligt nu de sluier 

van gemis.

~~

Het leven is een aaneenschakeling van ervaringen, op basis waarvan we ontwikkelen. Verlies hoort bij het leven. Verlieservaringen zijn talrijk. Van het geboren worden, tot het verliezen van onze dromen. Onze verliezen zijn universeel, onvermijdelijk, onverbiddelijk en noodzakelijk. We ontwikkelen door te verliezen, te verlaten en los te laten. Daar waar we verliezen winnen we ook. Verlies staat gelijk aan groei.

Verlies is een ervaring van diepe betekenis. Wanneer je verliest, raak je iemand of iets kwijt van grote waarde. Iemand of iets dierbaars dat vorm en kleur gaf aan jouw leven.

Verlieservaring is heel persoonlijk. De ontdekking dat verlies een ervaring is, die jouw leven ontwikkelt en verandert kan behoorlijk aangrijpend en ingrijpend zijn. Integreren van verlies vraagt moed en tijd.

Stil, niet gehoord, niet aangekeken verdriet kan na jaren ineens intens (her)beleefd worden, omdat we het verlies niet geïntegreerd hebben in onszelf. We lieten het weggestopt of aan de rand van ons leven aanwezig zijn. Tot dat ene moment, waarop ‘iets’ het verlies weer naar boven bracht. Vol in het zicht, om aangekeken en aangeraakt te worden.

Dan kan OverLevensKunst uitkomst bieden.

Wees als de kunstenaar, nieuwsgierig, open minded, ontwikkelingsgericht, procesgericht, denk in mogelijkheden, observeer het beeld door jou gerecreëerd, omarm je levensverhaal, luister, spreek  en vindt “JIJ”.

Wees Welkom!

“Een beeld vertelt meer dan duizend woorden.”

 

*De eerste ontmoeting is  kennismaken. 

 geen kosten aan verbonden.

 

 

Contact