De echo van JIJ

“Het is vaak moeilijk om je eigen verhaal onder ogen te zien, maar lang niet zo moeilijk als er je hele leven voor weglopen. Het is riskant om je kwetsbaarheid te aanvaarden, maar lang niet zo gevaarlijk als liefde, verbondenheid en geluk opgeven- dé ervaringen die je het meest kwetsbaar maken. Pas wanneer je de moed hebt om je te verdiepen in je ‘donkere’ kant, zul je de oneindige kracht van je lichte kant ontdekken”. *

 

Jij & Levensverhaal.

Wij leven onze verhalen. Verhalen vertellen is mensen eigen. wij maken verhalen om onze ervaringen te verklaren en er betekenis aan te geven.

Narratieve coaching gaat ervan uit dat de mens wordt bepaald door zijn/ haar verhaal. Je ervaringen, gevoelens, ideeën, gedachten binnen emotioneel, sociaal, fysiek, mentaal en relationeel functioneren vormt het verhaal van jou persoonlijke belevingswereld.

Dat verhaal begint al voor je geboorte. Al voor je geboorte kom je binnen in jouw familiesysteem. 

Het narratieve combineer ik met  Kunstzinnig dynamisch ontdekken.

Zo ontstaat er beeldend verhalen.

 

 

Beeldend verhalen:

Kunstzinnig dynamisch werken is een creatief proces waarbij het materiaal en het beeld wat wordt gevormd, je de ruimte geeft om je eigenheid te ontdekken. Het biedt je als het ware een andere taal: de taal van beeld, kleur en symbolen. Taal en beeld ondersteunen elkaar in beeldend verhalen. Daar waar de één van beeld naar woord werkt. werkt de ander van woord naar beeld. De Kunst is door middel van beeld en woord jezelf te verbinden met jezelf. Op zoek naar jouw essentie. We doen dit vanuit ons gevoel. We verbinden hart, handen en hoofd met onze ziel.

 

Op Reis: de Route van Exploreren en Integreren naar Samenhang.      

Misschien borrelen nu de verhalen naar boven over je eigen geboorte, je moeder, je vader, betrokken families, gebeurtenissen die de tijd van toen kleurden. Komen je verhalen voorbij van toen je klein was, je knuffel verloor, de eerste schooldag, je eerste liefde, de eerste keer dat je in aanraking kwam met verlies, je ervaringen met sport, hobby, werk…..

Dan ben je op dit moment begonnen met het lezen van je eigen levensverhaal.

Gefeliciteerd!!

wat maakt dat jij nu ‘jij’ bent? 

  •  ben je op zoek naar zelfkennis en richting?
  •  ben je op zoek naar je talenten en passie?
  •  wil je zicht op je doelen en mogelijkheden?
 
Voel je dan van harte Welkom! voor de een moment van Kunstzinnig dynamisch ontdekken of voor een workshop Levensverhaal.
 
 

Op een liefdevolle manier je eigen verhaal onder ogen zien, is het moedigste wat je ooit zult doen.

 

* &** naar Brené Brown: de moed van imperfectie.

Denk je nu als ouder direct aan het verhaal van de zwangerschap en geboorte van je kind (-eren) en herinner jij je de vele facetten van de zwangerschap en geboorte  die het tot dit specifieke verhaal maken….      nog zonder je volledig bewust te zijn van,  de impact die deze verhalen op je persoonlijke ontwikkeling hebben?

lees dan verder bij De echo van je kind

Contact